Румънска торта с шоколад

31/01/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Тортите говорят на универсалния език на щастието "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 034
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и разбийте жълтъците със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Добавете предварително печените и смлени бадеми. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги съединете с жълтъчената смес.

Добавете постепенно брашното, разтопения шоколад и стопеното масло. От това леко тесто изпечете 4-5 платки в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене и съвсем леко подмазнена.

Изпечените и охладени платки се слепват с крема, приготвен по следния начин.

Разбива се мекото масло на пяна и се добавя пудра захар. Разбиването продължава, докато сместа стане пухкава и се ароматизира с ванилия. Тортата може да гарниране само с плодове от сладко - както отгоре, така и между блатовете.
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Илияна Апостолова
Абе то ясно, но да намажеш торта с масло...
0
0
Селма
Селма
31.01.2013 18:18
Ми леките храни май не са в секция Торти :) хихи
1
0
Илияна Апостолова
Какви са количествата за крема? И няма ли да стане тежка тортата, ако се намаже само с масло?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв