Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Бистра гъбена супа без застройка

Бистра гъбена супа без застройка

Бистра гъбена супа без застройка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г различни видове (печурки, кладници или др.)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • зехтин
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и пащърнакът се нарязват на дребно и се запържват в малко мазнина. Към тях се прибавят почистените и нарязаните на филийки гъби.

След като се запържат се прибавят картофите, нарязани на кубчета, и измитият ориз.

След като се запържат и те се налива топла вода. Супата се овкусява със сол и се оставя да ври.

Малко преди готовност се прибавят черният пипер и мащерката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: