Бърз гювеч с пресни картофи и месо в кукър под налягане

14/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 червени
  • лук - 2 глави
  • грах - 200 г
  • свинско месо - 500 г
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • доматен сок - 50 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на дебели шайби. Лукът се реже на едро. Картофите се режат на 2 или 3 части (зависи колко са едри). Всички зеленчуци се поставят в купата на кукъра.

Отгоре се посолява с подправките. Добавя се месото. Поръсва се с брашното.Топлата вода се налива отгоре и се разбърква добре.

Купата се слага в кукъра (моят е Амбиано и има програма бавно готвене за 58 минути). Затваряте кукъра и пускате програмата. След приключване изключете и оставете уреда сам да си изпусне налягането.

Вкуса е същия като на гювеч във фурната, с разликата че времето се скъсява с 2/3, а месото и зеленчуците са перфектно сварени и цели.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар