Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Хлебен пудинг с бърбън сос

Хлебен пудинг с бърбън сос

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Хлебен пудинг с бърбън сос1 / 2
14/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 1/2 бр. по - сух
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 70 г
  • яйца - 3 бр
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия
  • стафиди - 100 г
  • масло - за намазване
  • Сос Бърбън
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • течна сладкарска сметана - 150мл
  • ванилия 2 бр.
  • бърбън 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на по-едро хляб се залива с прясното мляко и се оставя да омекне. Разбиват се яйцата и захарта. При непрекъснато бъркане се добавя разтопеното краве масло и ванилията.

Тази смес се добавя към омекналия хляб и се разбърква добре. Добавят се и стафидите и се разбърква много добре. Изсипва се в намаслена с краве масло йенска тавичка и се пече в умерена фурна.

За соса - разбиват се размекнатото краве масло и захарта. Добавя се сметаната и се разбива много добре до изчезване на всички бучки на маслото.

Ароматизира се с ванилията и бърбъна. Пудингът се сервира полят със сос Бърбън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: