Начин на приготвяне
Нектарините се нарязват на полумесеци с дебелина 0. 5 мм. и се поръсват обилно със захар. Почистените череши се слагат в купичка и се поръсват обилно със захар и се разбъркват. Плодовете се оставят да се озахарят за 45-60 мин.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и се добавят олиото и течната ванилия - разбърква се на най-силната степен на миксера.
Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа, след което се разбърква до хомогенизиране.
Добавя се прясното мляко на тънка струйка и при непрестанно бъркане до получаване на гладка средно гъста смес.
В предварително намазнена тава се изсипва сместа, а отгоре е разпръскват черешите и нектарините/прасковите и с лъжица се изсипва сокът, получен от озахаряването на плодовете.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 мин.