Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с озахарени нектарини и череши

Пандишпанов сладкиш с озахарени нектарини и череши

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Пандишпанов сладкиш с озахарени нектарини и череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 мл течна
  • захар - 2 непълни ч.ч.
  • яйца - 4 бр
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 12 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • череши - 1 ч.ч. почистени от костилките
  • праскови - 2 бр. нектарини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се нарязват на полумесеци с дебелина 0. 5 мм. и се поръсват обилно със захар. Почистените череши се слагат в купичка и се поръсват обилно със захар и се разбъркват. Плодовете се оставят да се озахарят за 45-60 мин.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и се добавят олиото и течната ванилия - разбърква се на най-силната степен на миксера.

Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа, след което се разбърква до хомогенизиране.

Добавя се прясното мляко на тънка струйка и при непрестанно бъркане до получаване на гладка средно гъста смес.

В предварително намазнена тава се изсипва сместа, а отгоре е разпръскват черешите и нектарините/прасковите и с лъжица се изсипва сокът, получен от озахаряването на плодовете.

Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: