Начин на приготвяне
Доматите се нарязват на кубчета. Краставицата се обелва от кората и се нарязва на парчета.
Пъдпъдъчите яйца се сваряват и след това обелват от черупката им. Кашкавала се настъргва.
Лукът и магданозът се нарязват на ситно.
В подходящи чинии се разпределят доматите, краставиците, лукът и магданозът и се разбъркват, за да се разпръснат продуктите равномерно.
Настърганият кашкавал се поставя върху зеленчуците и след това се прибавят яйцата, като се разрязват на две половинки и се поставят върху кашкавала.
По желание към всяка порция зеленчуковата салата се добавят люти чушки. Преди консумация се овкусяват салатите със сол, оцет и олио.
Свежата салата с пъдпъдъчи яйца е много вкусна.