Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Свежа салата с пъдпъдъчи яйца

Свежа салата с пъдпъдъчи яйца

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Свежа салата с пъдпъдъчи яйца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Класика - любимата свежа салата, разнообразена с няколко пъдпъдъчи яйца"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. големи
  • краставици - 1 краставица
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • олио
  • оцет
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на кубчета. Краставицата се обелва от кората и се нарязва на парчета.

Пъдпъдъчите яйца се сваряват и след това обелват от черупката им. Кашкавала се настъргва.

Лукът и магданозът се нарязват на ситно.

В подходящи чинии се разпределят доматите, краставиците, лукът и магданозът и се разбъркват, за да се разпръснат продуктите равномерно.

Настърганият кашкавал се поставя върху зеленчуците и след това се прибавят яйцата, като се разрязват на две половинки и се поставят върху кашкавала.

По желание към всяка порция зеленчуковата салата се добавят люти чушки. Преди консумация се овкусяват салатите със сол, оцет и олио.

Свежата салата с пъдпъдъчи яйца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: