Желирана торта с череши

17/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216384777416
"Толкова е вкусна, че ще искате да я излапате цялата и по дяволите диетата "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сиропът, като разбъркваме чаша прясно мляко с мед. В подходящ съд се загрява 600 мл прясно мляко със захарта, за да заври.

В 100 мл прясно мляко се разбърква нишестето на кашичка и сипваме в горещото мляко. Бърка се с телена бъркалка докато сгъсти и се сваля. Добавя се към топлия крем бял шоколад и масло, разбърква се докато се разтопи.

Черешите се почистват и част от тях се нарязват на по-малки парчета, а останалите половинки са за украса отгоре на тортата.

Желатинът се накисва с 3 с. л. вода и оставяме да стегне. Загрява се в канче сок от компот череши, но може и захарен сироп, сипваме желатина, разбърква се добре и оставяме да стегне леко, може и в хладилник. Наглеждайте го да не желира бързо. Ако това стане просто го разтопете на вода баня за кратко.

В тавичка 25-26 см със свалящи стени се сипва малко крем по дъното. Отгоре се нареждат бисквити с какао, топнати за секунда в подсладено прясно мляко. Между бисквитките се поставят парчета череши нарязани ситно.

Покрива се с крем, следва нов ред бисквити, череши, крем и така нареждаме 4 реда, като се завършва с крем и оставяме да стегне в хладилника.

Изважда се, нареждаме отгоре череши, с четка се намазват с желатиновата смес да запълни празнините между черешите и поръсваме края със смлени орехови ядки.

Оставя се да стегне поне 3-4 часа и тогава с нож се минава по края и сваляме ринга. Украсява се с листа прясна мента и може да се сервира.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар