Начин на приготвяне
Маята се слага в купичка с малко топла вода и захар и се оставя да шупне. В голям съд се слага брашното и солта, прави се кладенче и в него се изсипва шупналата мая и водата. Замесва се гладко, но твърдо тесто.
Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се премесва за кратко и се разделя на 14-15 топчета.
Всяко топче се приплесква между дланите, за да се оформи малка плоска питка. На всяка питка в средата се прави с пръст дупка. Трябва да се получат нещо като гевречета.
Бейгълите се покриват отново с кърпа и се оставят да втасат за още 20 минути.
На котлона се загрява вода и след като заври, се пискат в нея бейгълите. Варят се около 10-15 секунди, след което се вадят с помощта на решетъчна лъжица и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
Всяко геврче се намазва с разбито яйце и по желание се поръсва с маково или сусамово семе.
Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути.