Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Млечни тиквички с магданоз и кашу

Млечни тиквички с магданоз и кашу

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Млечни тиквички с магданоз и кашу
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1
"Тиквичките на тиган, а сосът - както е описан в рецептата - само така божественият вкус на това ястие ще е гарантиран"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • чесън - 2 скилидки
  • кашу - 30 г.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме тиквичките, след което ги режем на филийки и ги изпичаме (от двете страни) на скара или на тиган (намазан с малко зехтин).

Вече изпечените филийки режем по дължина, а получените лентички режем на 1/2.

Прехвърляме ги в подходяща чиния за сервиране.

Следва приготвянето на соса.

За него смиламе в блендер киселото мляко, магданоза, солта, чесъна, горчицата и 1/2 от кашуто.

С така получения сос заливаме обилно тиквичките.

Отгоре поръсваме с останалото кашу (предварително смляно).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилия Цачева/Lipodve
Лилия Цачева/Lipodve
Много добра рецепта, аз си добавих и копърче, точно си ги хапнах! :)))
13.03.2019 23:10
1
Покажи всички подкоментари