Суджу

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Суджу
Снимка: Зори
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Леко пикантно, много апетитно и супер лесно да приготвяне - затова суджу е толкова популярно навсякъде"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр., обелен и без семките
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус сух или пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за намазване
  • арабски питки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към телешката кайма се прибавят настърганите лук и домат, пресованият чесън, нарязаният на ситно магданоз, доматеното пюре и подправките на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, джоджен).

Размесва се хубаво и се оставя да почине 10 - 15 минути.

Арабските питки се намазват със съвсем малко олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя малко от края на питките непокрит.

Всяка питка се сгъва през средата като пица Калцоне и се изпича на скара или тост.

Може да ги изпечете и на горен реотан във фурната.

Времето за печене на суджуто зависи от това, колко препечено го искате. По желание може да го изпечете и отворено.

Пидето се сервира със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: