Начин на приготвяне
Към телешката кайма се прибавят настърганите лук и домат, пресованият чесън, нарязаният на ситно магданоз, доматеното пюре и подправките на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, джоджен).
Размесва се хубаво и се оставя да почине 10 - 15 минути.
Арабските питки се намазват със съвсем малко олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя малко от края на питките непокрит.
Всяка питка се сгъва през средата като пица Калцоне и се изпича на скара или тост.
Може да ги изпечете и на горен реотан във фурната.
Времето за печене на суджуто зависи от това, колко препечено го искате. По желание може да го изпечете и отворено.
Пидето се сервира със салата по избор.