Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от нахут

Пица с блат от нахут

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Пица с блат от нахут
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
29/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ето една пица, която можем да си похапнем без угризения за талията"

Необходими Продукти

  • за блата от нахут
  • нахут - 120 г (сварен)
  • белтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода за хляб - на върха на чаена лъжичка
  • сол - щипка
  • за плънката
  • пуешка шунка - 53 г
  • кашкавалена извара - 56 г
  • маслини - 4 бр.
  • зехтин - 1/ 3ч.л.
  • лютеница - 1 ч.л.
  • подправки - по избор (риган, чубрица, шарена сол)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашата на нутрибулет се поставя свареният и отцеден нахут, белтъкът, една лъжица кисело мляко и солта. Блендираме, докато се получи гладка смес.

Отваряме и добавяме угасената в останалата една лъжица кисело мляко сода за хляб. Блендираме отново за съвсем кратко.

Получената смес разпределяме в застлана със хартия за печене тавичка.

Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 12-15 минути.

Изваждаме от фурната тавичката с изпечения блат от нахут и го намазваме с малко лютеница.

Отгоре разпределяме пуешката шунка, кашкавалената извара и обезкостените маслинки.

Капваме няколко капки зехтин, поръсваме с подправките и връщаме тавичката в горещата фурна. След не повече от 4 минути пицата е готова.

Рецептата и грамажите за Пица с блат от нахут са съобразени с правилата на Зоновото хранене и е 3БПВМ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: