Праз със сланина и яйца на тиган

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор292871764
23/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 113
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сланина - 100 г
  • праз - 4 - 5 стръка
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на ситно. Нарежете сланината на малки хапки.

Ако е солена, първо я накиснете в студена вода. Сменете водата няколко пъти, за да се обезсоли.

В дълбок тиган с малко олио запържете сланината.

Прибавете към нея нарязания праз и разбъркайте.

Гответе на слаб котлон до омекване на праза.

Добавете черния и червения пипер и при необходимост сол на вкус.

Разбийте яйцата и ги прибавете и тях.

Гответе още 2-3 минути до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Тази седмица ще изкараме на праз.
0
0