Пиле с Ориз в Йенска Тенджера

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2163
6
25/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 727
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на порции, поръсва се със сол и се запържва в малко мазнина. Изважда се месото и се оставя настрани.

В същата мазнина се запържва нарязаната на дребно глава лук и морков. След като омекнат зеленчуците, се прибавя измитият ориз. Налива се една чаена чаша топла вода, добавят се сол на вкус и смлян черен пипер.

Оризът се оставя да поеме водата, като периодично се разбърква. Накрая се прибавя нарязаният на ситно пресен магданоз.

Прехвърля се в йенска тенджера, а отгоре се нареждат запържените парчета месо.

Наливат се още две чаени чаши вода, слага се капакът и пилето с ориз се слага в студена фурна. Пече се на 200°C.

* По желание можете да сложите и една червена чушка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
Става много лесно и вкусно! Аз добавих и една чушка за цвят. Препоръчвам!
0
0