Картофена питка с шунка

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър18532592
24/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 250 г
  • картофи - 5 - 6 средно големи
  • шунка - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • фета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г твърдо кашкавал
  • мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, но не до пълна готовност. След това ги нарежете на кръгчета и овкусете, както желаете.

Разтопете тестото с диаметър 26 см, поставете го върху тава с размери 22 см, покрита с хартия за печене. Изравнете и повдигнете краищата на тестото върху тавата.

Наредете половината от шунката, нарязана на тънки парчета, върху шунката поставете 1/3 от картофите, а след това фета, нарязано на малки парченца.

Наредете втората част от картофите, останалата шунка и фета и наредете и последните картофи.

Разбийте яйцата със заквасена сметана, млякото и солта и залейте картофите.

Настържете твърдото сирене или кашкавала, поръсете картофите и сгънете краищата на тестото.

Печете на 200 градуса за около 45 минути или до готовност, като с нож проверите готовността на картофите.

Сервирайте топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар