Пилешки каренца с подправки

24/06/2018
Мисса
отМиссаЧирак222527
"Пише пилешки каренца с подправки, но трябва да се чете - вкусен повод да се съберем с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се изкисва във вода за една нощ и се нарязва на каренца, ако желаете, може да го сложите пак във вода за няколко часа.

След това е готово за мариноване - използва се подходяща за пилешко месо марината. Може да е най-обикновена (олио, соев сос, горчица, подправки). Щом се маринова месото, се оставя в хладилник да отпочине. Пече се на грил, тиган или скара.

Когато плейтвате, може да разрежете пилешките каренца на парченца или хапки. Накълцайте натуралните маслини на парченца и ги посипете върху пилешкото. Те носят богат вкус и необработените натурални маслини носят приятно горчив вкус, а месото на самата маслина е преливащо на цвят, дори когато е напълно узряла. Аранжирате чинията с горчица и подправете с комбинацията от подправки - босилек, мента, риган и куркума.

Внимавайте, като прибавяте куркумата, заради нейния особен вкус, който е пикантен, топъл и горчив. Тя се откроява - противоречи и подчертава вкуса на останалите подправки, които са така наречени "най-добри" приятели. Те задават много колоритен вкус и се допълват.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар