Пуешко с картофи в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
24/06/2018
"На такава вкусна гозба не се кани, гостите ще си дойдат и сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене2 мин.
Общо17 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 283
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от половината зехтин, сос Уорчестър, кетчуп, кайенски пипер, чесън на прах, суха мащерка и розмарин. Съставките се разбъркват добре до образуване на еднородна паста.

Пуешките бутчета се измиват, подсушават, поръсват се със сол и се намазват с готовата марината. Слагат се за около 3-4 часа в хладилника за да поемат ароматите.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Поръсват се със сол, черен пипер и се поливат с останалият зехтин. Разбъркват се и се слагат в глинения гювеч.

Отгоре върху тях се поставят бутчетата. Налива се около 100 мл вода и гювечът се поставя в студената фурна.

Първият половин час бутчетата се пекат на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар