Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ароматни магданозени моцарелинки без бяло брашно

Ароматни магданозени моцарелинки без бяло брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Ароматни магданозени моцарелинки без бяло брашно
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
17 мин.
Порции
10
"Наричаме ги с нежното моцарелинки, защото милите обръщения пазим само да нещата, които обичаме"

Необходими Продукти

  • моцарела - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • кокосови стърготини - 1 с.л. (пълномаслени)
  • брашно от кайсиеви ядки - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 ч.л. натрошено (едро смляно)
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • магданоз - само стръковете (без листенцата) на 1 връзка
  • сол - на върха на ножа (може и повече, по ваш вкус)
  • за поръсване
  • тиквено семе
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете моцарелата на едро ренде и към нея прибавете яйцата. Разбъркайте с вилица.

Магданозените стръкове нарежете на ситничко и прибавете към сместа.

Добавете кокосовите стърготини, брашното от кайсиеви ядки, натрошеното ленено семе, кокосовото масло и солта. Разбъркайте отново всички съставки.

Разпределете получената смес във подходящи форми за печене. Може да използвате и хартиени.

За това количество продукти на мен ми бяха нужни 10 бр. силиконови формички за кексчета. Ако не разполагате със силиконови, предварително ги намажете леко с кокосово (краве, маслиново) масло.

По желание поръсете с тиквено и маково семе (или други семена).

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна на вентилатор около 10-12 мин.

Магданозените моцарелинки са подходящи за ниско въглехидратен режим на хранене.

Можете да ги приготвите за закуска и за хапване за изпът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: