Пататник Стъпка по Стъпка

26/06/2018
"Традиционен пататник по лесна рецепта, с описание стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 396
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и лука и ги настъргваме на едро ренде. Оставяме за малко да се изцедят, ако са много водни.

В съд счукваме яйцата към тях добавяме настърганите картофи, както и сиренето, посоляваме на вкус, прибавяме и джоджена.

В тефлонов тиган слагаме 2 супени лъжици олио и го омазняваме добре.

Най-отдолу поставяме 2-3 готови фини кори, така че краищата да излизат извън тигана.

Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тигана.

Поставяме отгоре няколко кори и завиваме добре с краищата на долните кори.

Оставяме така да се пече, като поставяме отгоре капака за около 5-8 минути.

Когато се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния и оставаме от другата страна да се пече, но вече без капак.

Когато е вече готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.

Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
7.99 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да рендосате, отговорът е един - висококачествено шестранно кухненско ренде от неръждаема стомана, което дълго ще ви служи вярно

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар