Пататник Стъпка по Стъпка

26/06/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313817965
"Традиционен пататник по лесна рецепта, с описание стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 484
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и лука и ги настъргваме на едро ренде. Оставяме за малко да се изцедят, ако са много водни.

В съд счукваме яйцата към тях добавяме настърганите картофи, както и сиренето, посоляваме на вкус, прибавяме и джоджена.

В тефлонов тиган слагаме 2 супени лъжици олио и го омазняваме добре.

Най-отдолу поставяме 2-3 готови фини кори, така че краищата да излизат извън тигана.

Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тигана.

Поставяме отгоре няколко кори и завиваме добре с краищата на долните кори.

Оставяме така да се пече, като поставяме отгоре капака за около 5-8 минути.

Когато се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния и оставаме от другата страна да се пече, но вече без капак.

Когато е вече готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар