Сочни Пикантни Кюфтенца с Кашкавал

26/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702146201
"Издигнали сме приготвянето на кюфтенца в изкуство, което с удоволствие споделяме с любителите на вкусната храна "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За кюфтетата
  • телешка кайма - 300 г
  • свинска кайма - 300 г
  • чедър - 140 г бял
  • пармезан - 100 г настърган
  • хлебни трохи - 180 г
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • яйца - 2 бр. (жълтъка)
  • шалот - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., прясно смлян
  • риган - 1 ч.л., изсушен
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л., равна
  • сол - на вкус
  • За панировката
  • белтъци - 2 бр.
  • царевично брашно
  • галета
  • И още
  • кромид лук - 3 глави, едър
  • растителна мазнина - 1 с.л., за овалване + за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме двата вида кайма.

В отделна купа разбиваме жълтъците, прибавяме нарязаният на ситно шалот и подправките.

Хлебните трохи (или филия домашен хляб от пекарната) накисваме в прясното мляко. Изцеждаме ги и заедно с настъргания пармезан прибавяме към останалите съставки за кюфтетата. Разбъркваме ги добре и ги смесваме с каймата.

Винаги прибавям подправките по този начин, защото се разпределят равномерно в каймата.

Лукът почистваме от обелките и нарязваме на шайби с дебелина 1-11/2 см.
Отделените лучени кръгчета потапяме в ледено студена подсолена вода.
Оставяме ги за 15 минути, след което отцеждаме и подсушаваме върху памучна кърпа.

Така притъпяваме натрапчивият лучен аромат, а и стават по-крехки.

От каймата овалваме топчета с големината на диаметъра на лучените кръгчета (около 4-5 см. в диаметър).

За да не лепне каймата, навлажняваме ръцете си с растителната мазнина.
В средата на всяко топче поставяме парченце чедър.

Подреждаме пикантните топчета с лучените кръгчета в чиния.

Подготвяме панировката, като в едната чиния изсипваме галета, във втората - брашно за овалване, а в третата - разбитите белтъци.

Всяко топче овалваме първо в белтъците, последователно в брашно, белтъци и галета.

Пържим в предварително загрята мазнина до златисто.

Поставяме готовите сочни кюфтета върху домакинска хартия, за да попие мазнината им.

Гарнираме със сотирани пресни картофки и салата според сезона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар