Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Лучена Манджа с Наденица

Лучена Манджа с Наденица

Лучена Манджа с Наденица
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусна манджичка с лук и наденички Хапнете си я с удоволствие"

Необходими Продукти

  • лук - 500 г
  • наденица - 400 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • джоджен - свеж
  • чушки - 2 бр.
  • магданоз - свеж
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото в съд за готвене и сложете лука. Добавете ситно нарязаните чушки без семенната част. Задушете зеленчуците до омекване.

Сложете наденичките и при непрекъснато бъркане гответе до златист загар.

Прибавете червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте ястието и добавете около 3 ч.ч. топла вода.

Гответе на бавен огън, като разбърквате до извирането на част от водата. Добавете солта и захарта.

Разбъркайте брашното с малка част вода до получаването на кашичка.

Излейте кашичката на тънка струйка при непрекъснато бъркане до сгъстяването на ястието.

Овкусете манджата с джоджен и магданоз.

Лучената Манджа с Наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: