Селска Пилешка чорба

НаскаНаскаНовак
23/04/2009
"Селската пилешка чорба е най-доброто средство за лечение на леки настинки, наред с майчините милувки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 238
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се обезкостява и се нарязва на парчета. Фенерът и останалите кости от пилето се поставят в дълбока тенджера и се заливат с 2 - 2 1/2 л. студена вода.

Целината, морковите, магданозът и лукът се нарязват на дребно и се изсипват в тенджерата. Добавят се няколко зърна черен пипер и се вари.

Картофите и доматите се нарязват на малки парчета и се прибавят в тенджерата заедно с ориза.

Жълтъкът се разбива с киселото мляко. Вътре се налива 1 черпак от бульона, разбърква се и супата се застройва.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
к.п.
к.п.
12.05.2015 19:53
защо пише 1 глава целина и 1 супена лъжица пак целина???
4
0