Пиле по тракийски

27/06/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686733
"Удивително вкусно ястие с пилешко, рецептата за което с удоволствие споделяме с вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1.5 изчистено (3210 г преди чистенето)
  • олио - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • доматено пюре - 50 г
  • вино - 100 мл
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото сварете до готовност и го обезкостете - трябва да остане около 1.5 кг месо. Нарежете го на малки парченца /около 3-4 мм/

Задушете пилешкото в сгорещена мазнина и прехвърлете в гювечета.

Подправете с виното, сол, черен пипер, доматено пюре и сложете да се пече в умерена фурна.

Поднесете гювечето топло.

Рецептата е Бургаския крайподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар