Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Кавърма по странджански

Кавърма по странджански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Кавърма по странджански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • черен дроб - 2 кг свински, изчистен, пресен
  • олио - 300 мл
  • праз - 1.2 кг
  • червен пипер - 10 г
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския черен дроб на малки парчета с размер около 2-3 см. Сложете го да се задуши в мазнина, към която добавете скълцания ситно кромид или праз лук.

Към края на готвенето добавете червения пипер, черен пипер и сол.

Кавърмата по странджански се поднася, докато е топла, в саханче или гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: