Начин на приготвяне
Накисваме ориза във вода за 5-6 минути. В купа слагаме каймата и добавяме половината нарязан на дребно лук.
Счупваме яйцето, подправяме със смлян черен пипер, чубрица, сол, кимион и отцедения и охладен ориз. Омесваме добре и оформяме кюфтета.
За соса в тенджера слагаме олио и добавяме дребно нарязания домат, лук и чушка, след минута добавяме доматеното пюре, наливаме две чаши гореща вода, посоляваме.
След кипването на соса слагаме и оформените кюфтенца варим ястието 10 мин.
Накрая добавяме нарязан на ситно магданоз чубрица и черен пипер. Ако има нужда, накрая в купичка се разрежда брашно в 2 с.л. студена вода и се сипва в горещия сос.