Ризото с чушки и тиквички

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
28/06/2018
"Свежо ризото със сочни тиквички - българският принос към световната кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва наситненият чесън за кратко. Добавя се нарязаният лук, след него, нарязаните тиквички на кубчета.

След като се позапържат зеленчуците, се прибавят нарязаните също на кубчета чушки.

Прибавят се подправките и ястието се посолява на вкус.

Измитият и отцеден добре ориз се запържва до поемане на сока от тиквичките.

След това на два-три пъти се излива около 500 мл вода или бульон.

Накрая преди оризът да поеме течността, котлонът се изключва и се

покрива с капак.

След около 20-минути се добавя магданоз и ризотото се сервира

обикновено поръсено с настърган пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар