Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с чушки и тиквички

Ризото с чушки и тиквички

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Ризото с чушки и тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежо ризото със сочни тиквички - българският принос към световната кухня"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва наситненият чесън за кратко. Добавя се нарязаният лук, след него, нарязаните тиквички на кубчета.

След като се позапържат зеленчуците, се прибавят нарязаните също на кубчета чушки.

Прибавят се подправките и ястието се посолява на вкус.

Измитият и отцеден добре ориз се запържва до поемане на сока от тиквичките.

След това на два-три пъти се излива около 500 мл вода или бульон.

Накрая преди оризът да поеме течността, котлонът се изключва и се покрива с капак.

След около 20-минути се добавя магданоз и ризотото се сервира, обикновено поръсено с настърган пармезан.

Ризотото с чушки и тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: