Тази рецепта коментираха

Анонимен
Светлана
Светлана
Никой никъде не спомена, че за бульона от шкембето, по време на неговото варене се слага една голяма глава лук разрязана на две, един морков и 2 дафинови листа.Моят начин на правене на шкембе чорба е с яйце и кисело мляко.....имала съм заведение и и една готвачка туркиня, така го правеше.Мн повече ми харесва от с прясно мляко!
08.01.2016 10:04
38
36
1
Покажи всички подкоментари
Никола
Никола
Това е рецептата наистина, с малка забележка когато варят шкембето слагането е телешки капачки за по силен бульон и бульон а го разреждам 2 към 1 на 1л бульон 0,5л мляко , това е рецептата от червеният рецептурник и по принцип се сгъстява с малко брашно, но аз не сгъстявам
31.12.2015 09:52
12
8
2
Покажи всички подкоментари
Selim
Selim
С какво ще се сгъсти шкембе чорба без брашно ?
24.12.2015 20:03
7
4
3
Покажи всички подкоментари
божидар
божидар
По същия начин го правя и смея да твърдя че така и само по тоя начин се прави шкембе чорба .
30.10.2015 14:09
37
14
1
Покажи всички подкоментари
Жана Сергеева
Жана Сергеева
Невероятно! Браво и Благодаря!
30.09.2015 10:32
10
2
мммммммм
мммммммм
Защо решихте ,че точно това е "Оригинална шкембе чорба"???
15.04.2015 12:41
26
9
2
Покажи всички подкоментари
boris
boris
Super
01.04.2015 19:27
2
вили
вили
Това е истинската шкембе чорба-без брашно и крумид и други притурки
29.03.2015 08:54
23
5
2
Покажи всички подкоментари
niko
niko
s vino stava I s rakia :D :D
15.03.2015 13:16
6
3
1
Покажи всички подкоментари
Pin2
Pin2
15 готвача да има, 15 рецепти ще кажат. За мен това е най-точната рецепта. Класика в жанра.
17.02.2015 14:03
37
12
Бай Иван стар шкембеджия
Бай Иван стар шкембеджия
Във всеки край на България рецептата е различна. Тази рецепта може да се каже, че е присъща за Западната част на България.. но пак повтарям, не навсякъде. Ако попитате хората от София през Кюстендил, Благоевград, Банско, Гоце Делчев та до Сандански и Петрич... това е оригинала. И може би са прави... има си и легенди за Царя, как е ял шкембе-чорба в Банско...
18.01.2015 20:56
41
3
1
Покажи всички подкоментари
Джоанна
Джоанна
Не добавяте ли 3,4 лъжици брашно?
13.01.2015 22:06
8
16
Милко Станчев
Милко Станчев
Незнам как някой преценява коя рецепта е оригинална и коя не!
На вид тази чорба не изглежда добре, убеден съм, че и на вкус се усеща само загрятото прясно мляко, а бульона е рядък и безвкусен.
Иска се кисело мляко, а за хубав бульон - един джолан се сварява заедно с шкембето и писле се маха, така бульона е плътен. Ако искате да е по-плътен и по-тъмен - препечено брашно, казвам препечено, защото се прави на тиган без капка мазнина, на сухо ! Айде, да ви е сладко ;)
П.С.: Не преварявайте шкембето, да не се разлигави.
06.01.2015 13:08
27
47
1
Покажи всички подкоментари
Д. Цонков
Д. Цонков
Рецептата е точна. Шкембе чорбата е нещо свещено! Единственото, което се осмелявам да добавя е, че аз слагам 5-6 цели зърна черен пипер заедно с бульона.
31.12.2014 12:53
37
3
отново аз
отново аз
Чорбата от свински стомаси се нарича "чорба от свински шардени" , а не от шкембе
04.12.2014 22:21
5
25
2
Покажи всички подкоментари