Попска Яхния от Петел

Попска Яхния от Петел1 / 2
17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • лук - 6 - 7 - глави
  • домати - 1/2 кг обелени и настъргани червени
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 1 по - желание
  • чубрица - 1 клонче
  • сол - на вкус
  • топла вода - 300 мл(може и бульон - пилешки или зеленчуков)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции 1 бр. изчистен и измит петел. Подсушете месото и го сложете да се пържи в маслото.

Когато то се зачерви, добавете лука, нарязан на филийки, доматите, черния пипер, лютата чушка (може и без нея) и клончето чубрица.

Добавя се 1/2 ч.ч. топла вода, разбърква се внимателно и се оставя да се задушава.

От време на време се долива от водата, докато месото омекне.

Накрая се сгъстява яхнията с 1 с.л. препечено брашно размито с малко студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: