Виненки

06/04/2013
"Всеизвестен факт е, че алкохолът прави месото и сладките неустоими!"
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 637
  • Преглеждания за месеца789
  • Преглеждания за седмицата327
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бяло вино - 2 к.ч.
  • масло - 5 к.ч. (олио, мас)
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 1 кг
  • сладко - мармалад или локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва меко тесто. От него се разточва лист с дебелина 2 мм. С чашка изрязваме кръгчета, в които се поставя сладко (мармалад, локум).

Най-вкусно става със сладко от настъргани дюли.

Мажем кръгчето по края с разбит белтък, който играе ролята на лепило, прегъваме на две, като притискаме краищата с пръсти, за да се слепи. Пекат се в загряна фурна до розово.

Виненките се поръсват се с пудра захар.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар