Виненки

от БожанаНовак
06/04/2013
"Всеизвестен факт е, че алкохолът прави месото и сладките неустоими!"
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 005
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва меко тесто. От него се разточва лист с дебелина 2 мм. С чашка изрязваме кръгчета, в които се поставя сладко (мармалад, локум).

Най-вкусно става със сладко от настъргани дюли.

Мажем кръгчето по края с разбит белтък, който играе ролята на лепило, прегъваме на две, като притискаме краищата с пръсти, за да се слепи. Пекат се в загряна фурна до розово.

Виненките се поръсват се с пудра захар.

Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти