Вкусна яхния с кюфтета

23/04/2013
Сиси
отСисиНовак
"Толкова ароматна и богата яхния може да се приготви само с агнешки кюфтета, послушайте ни и няма да сгрешите!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 642
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на машинка за месо. Посолява се с черен пипер и сол, слагат се магданоз и джоджен. 2-3 глави лук се нарязват на ситно и се прибавят към сместа.

Сместа се размесва много добре, прибавят се маслото и измитият ориз, както и белтъците. От сместа се правят топки, които се овалват в брашно.

Останалият ситно нарязан лук се запържва в горещо масло. Посолява се с малко сол и черен пипер.

Когато лукът омекне се наръсва с малко брашно, а след това и с червен пипер. Залива се се вода и започва да се вари, като се пускат в тенджерата и кюфтетата. Ястието се вари на умерен огън, докато омекнат кюфтетата.

Малко преди яхнията да стане готова се слага размитото с малко вода пюре. Готовата яхния се застройва с малко кисело мляко и жълтъците.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар