Вкусна яхния с кюфтета

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Вкусна яхния с кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Толкова ароматна и богата яхния може да се приготви само с агнешки кюфтета, послушайте ни и няма да сгрешите!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг /може телешко или свинско/
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 5 - 6 глави
  • яйца - 2 бр.
  • домати - 2 с.л. пюре
  • кисело мляко
  • джоджен
  • магданоз
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на машинка за месо. Посолява се с черен пипер и сол, слагат се магданоз и джоджен. 2-3 глави лук се нарязват на ситно и се прибавят към сместа.

Сместа се размесва много добре, прибавят се маслото и измитият ориз, както и белтъците. От сместа се правят топки, които се овалват в брашно.

Останалият ситно нарязан лук се запържва в горещо масло. Посолява се с малко сол и черен пипер.

Когато лукът омекне се наръсва с малко брашно, а след това и с червен пипер. Залива се се вода и започва да се вари, като се пускат в тенджерата и кюфтетата. Ястието се вари на умерен огън, докато омекнат кюфтетата.

Малко преди яхнията да стане готова се слага размитото с малко вода пюре. Готовата яхния се застройва с малко кисело мляко и жълтъците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
32
20
10
Дай твоята оценка: