Мекици със сода за хляб

28/04/2013
Русенка
отРусенкаНовак1
"Знаете ли как да си приготвяте пухкави домашни мекици? Предлагаме ви една безотказна рецепта"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 485
  • Преглеждания за месеца2862
  • Преглеждания за седмицата223
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко с яйцето, содата, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни продукти.

Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио и се поставя в найлонова торбичка да втаса най добре от вечерта до сутринта.

От тестото се взема малко с намазнени ръце опъва се до получаване формата на мекица, и се поставя в силно сгорещено олио за да се изпържи. Поръсват се с пудра захар или сладко.подобни рецепти тук

5 18
4 14
3 4
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.09.2016 11:57
Пак оплесках нещата. Мислех, че мекиците са на Иво. Прости, Русенке! Много вкусни мекици!
0
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.09.2016 11:54
Чудесни мекици, колега! Предполагам, че ще ми простите, че пренебрегнах готвачите-мъже в сайта? Много е хубав и Отец Паисий, но мисля, че ще е по-добре, ако излезете от анонимността и сложите своя снимка. Изразявам само своето скромно мнение. Простете!
0
1
tanq
tanq
05.03.2016 09:58
na kakva temperatura trqbva da vtasva
16
2

Виж всички коментари или напиши такъв