Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Черен хляб със сода

Черен хляб със сода

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Черен хляб със сода1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сполучлив черен хляб, който да поднесете с избраното основно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 850 мл
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 550 г
  • бяло брашно - 550 г
  • сол - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок се прибавя към млякото и се оставя да престои 15 минути.

Останалите продукти се пресяват и в средата се прави кладенче. Изсипва се млякото и се замесва тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се измесва.

Оформя се на топка, която се сплесква на питка с дебелина около 5 см.

Пече се в предварително загрята до 225°С фурна 15 минути. Температурата се намалява на 195°С и се пече още 20-25 минути.

Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине.

Черният хляб със сода е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: