Домашни кифлички с кашкавал и сирене

20/10/2013
katalinalinaот katalinalinaНовак
"Не се сещаме за по-хубав начин да започнем деня си "
Приготвяне120 мин.
Готвене35 мин.
Общо155 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 793
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Жълтъкът на едното яйце се отделя за мазане на кифличките.

Кашкавалът и сиренето се настъргват. Всички продукти се
смесват. Брашното се прибавя постепенно. Омесва се средно
меко тесто.

Разделя се на 8 топки. Всяка топка се точи на около 3 мм дебела
кора. Режи се на 12 парчета (както се режи торта).

Всяко парченце се навива на кифличка. Подреждат се в тава и
се мажат с жълтъка. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 14
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

bryliantin_ivanov
bryliantin_ivanov
09.01.2017 15:28
Страхотни кифлички,аз ги правя обаче с течен шоколад като пълнеж!
0
0
Ели
Ели
24.10.2015 22:36
Като се опекат се слагат в тенджера и се захлупват с капак, за да се отвърнат. Много са хубави.
0
0
Теди
Теди
27.11.2013 02:29
Брашното е 4 ч.ч., килограм е твърде много!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв