Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гъбен сос за месо

Гъбен сос за месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Гъбен сос за месо1 / 2
14/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • масло - 50 г
  • сметана - 500 мл готварска
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на филии, след което се запържват в силно сгорещеното масло. Оставяме ги да се пържат на умерен огън, като от вреве на време ги разбъркваме.

Когато се запържат до златисто, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и варим за не повече от 5 минути.

Гъбеният сос и чудесно допълнение към любимите ни пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stefan
Stefan
супер е!
03.05.2014 12:24