Свинско на сач

29/11/2013
Наташа
отНаташаНовак
"Доктор Иванова каза да наблегнем на зеленчуците, та сложихме и от тях в този свински сач "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 774
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г плешка
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г печурки
  • царевица - 50 гр.
  • за маринатата
  • соев сос - 8 с.л.
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го мариновайте в смес от 5 с.л. олио, 4 с.л. соев сос и мед за няколко часа.

Сложете сача върху студен котлон. Загрейте го постепенно. Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност.

Извадете месото, приберете го на топло, а в сача сложете едро нарязаните зеленчуци.

Залейте ги с остатъка от соевия сос, добавете сол и черен пипер и гответе за кратко. Върнете месото, объркайте всичко и гответе още 5-10 минути.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Минчо
Минчо
30.04.2016 17:40
Много вкусно и лесно, да ви е сладко.
0
0
Катето78
Катето78
30.11.2013 16:31
Всичко става много вкусно на сач , но много пръска и всичко става леко казано мазало :)
0
0
Ваня
Ваня
29.11.2013 15:22
Звучи много вкусно, така и не съм си ползвала сача, а определено тази рецепта ми допада! Благодаря за идеята и съм сигурна, че ще се получи великолепно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв