Продълговат кекс със стафиди и моркови

06/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 040
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазва се с масло продълговаta кексова форма (21 x 11) и вътрешната ѝ част се покрива с фолио, като се оставят краищата да висят. Фолиото също се намазва с масло.

Морковите, яйцата, содата бикарбонат, чилито на прах се разбиват в блендер, докато морковите се надробят на ситно. Добавят се захарта и маслото и се пасира, докато се получи гладка смес.

Получената вече смес се прехвърля в голяма купа и се размесва с пълнозърнестото брашно, бакпулвера, солта, стафидите и прясното мляко.

Тестото се прехвърля във формата за печене и се пече около 45-55 мин. Кексът се оставя да изстине и с помощта на фолиото се изважда.

По желание се покрива с бяла глазура с крема сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар