Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с яйца и лимон

Карфиол с яйца и лимон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Карфиол с яйца и лимон1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 6 с.л.
  • карфиол - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган и прибавете вътре карфиола, който сте разделили предварително на парчета. Гответе на средна температура, докато карфиолът започне да става кафяв на цвят.

Налейте гореща вода, така че да покрие карфиола. Посолете и сложете да се вари. Покрийте тигана с похлупак и варете около 7-8 минути. Отстранете тигана от огъня, но не махайте капака. Междувременно пригответе соса.

Разбийте яйцата в купа, прибавете лимоновия сок и царевичното брашно. Разбийте, докато съставките се смесят добре. Докато разбивате, сипете вътре малко от течността, в която сте варили карфиола. Накрая залейте със сместа карфиола, след това внимателно разбъркайте.

Сложете тигана за 2 минути на котлона, за да се сгъсти. Сервирайте ястието в отделни чинии, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: