Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Mариновано агнешко на скара

Mариновано агнешко на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Mариновано агнешко на скара1 / 2
28/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг котлети
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1/2 връзкаю
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват. Заливат се с малко вода и се оставят на огъня, докато леко заврят. Варят се няколко минути и се отстраняват от котлона.

След това се прибавят котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата. Оставят се да престоят 2-3 часа в марината, като се обръщат от време на време.

Котлетите се изваждат и поръсват се от двете страни със сол и пипер. Пекат се на добре загрята скара, като се обръщат от време на време и се заливат с марината.

Сервират се, гарнирани с печен или пържен патладжан и резен лимон, поръсени със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
40
34
20
10
Дай твоята оценка: