Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Турска орехова нуга

Турска орехова нуга

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Турска орехова нуга1 / 2
24/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • орехи - 250 г (смлени)
  • мед - 250 г
  • пудра захар - 150 г
  • вафлени кори - 200 г
  • яйца - 2 бр. (белтъци)
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със сол и лимонов сок. Добавя се захарта и ванилията, всичко се смесва и се охлажда. Медът се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до леко карамелизиране.

Добавят се орехите и канелата при непрекъснато бъркане. Добавят се белтъците и след половин минута нугата се сваля от котлона.

Половината вафлени кори се намазват с нуга, покриват се с останалата половина и се оставят да изсъхнат на хладно за 2 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: