Класическа Курбан-чорба

09/07/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Днеска ще ви представим рецептата за класическата курбан чорба, която макар и да се приготвя рядко, е изключително популярна в българските традиции и има заслужено място на нашата трапеза"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 462
  • Преглеждания за месеца3045
  • Преглеждания за седмицата554
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.подобни рецепти тук

5 11
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Ekатерина
Ekатерина
01.04.2017 14:00
Харесвам рецептата,но за класически курбан чорба не се застройва с яйце.ако е така, то тогава се нарича чорба от агнешко месо и дреболии
1
0
Гергана99
Гергана99
25.10.2016 09:43
Първо съгласна съм с Mariq Veleva и второ до колкото знам яйцето не трябва да се пресече!
0
1
Станислав
Станислав
17.08.2015 15:00
Това не е курбан, а някаква чорба .... Мария Валева точно е обобщила нещата.
18
3

Виж всички коментари или напиши такъв