Пиле с ябълки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле с ябълки1 / 2
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • ябълки - 400 г
  • моркови - 200 г
  • картофи - 400 г
  • бяло вино - 2/3 в.ч.
  • масло - 100 г краве
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на порции и го изпържете в част от кравето масло. Обелете ябълки и и картофите, нарежете ги на резени, настържете едро морковите и ги запържете в останалото масло.

Прибавете ги към пилешкото месо. Налейте бялото вино, посолете и разбъркайте.

Запечете ястието в умерена фурна.

Ако е необходимо, по време на печенето поливайте с топъл бульон. Поръсете готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: