Начин на приготвяне
Пилето се сварява в подсолена вода и се оставя да се отцеди. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятия зехтин.
Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и предварително накиснатите и отцедени стафиди. Полива се с лимоновия сок и с тази плънка се напълва пилето и се зашива.
Слага се в тава, като се натърква с масло и се поръсва с черен пипер.
Запича се на 200 градуса във фурната, като по време на печенето пилето се полива с образувалия се сок и се обръща, за да се изпече равномерно от двете страни.
Опитайте още от нашите рецепти за печено пиле: Пълнено печено пиле, Печено пиле в хартия, Печено пиле с бира, Бабиното печено пиле, Печено пиле с картофи, Печено пиле по френски, Печено пиле по селски, Печено пиле с кисело мляко.