Пиле с ориз

04/03/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Това е една от любимите ни класически рецепти, защото се приготвя изключително лесно, а резултатът е гарантиран "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 412
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата514
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг (бутчета, крилца)
  • ориз - 300 г
  • лук - 200 - 300 г кромид или малки лукчет
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете почистения и нарязан ситно лук. Ако използвате малки лукчета, може да ги оставите цели или разполовени. След като лукът омекне, добавете скълцания чесън и измития в няколко води и отцеден ориз.

Разбъркайте и леко запържете ориза. Снемете от котлона и добавете сол и пипер. Прехвърлете в тавичка и отгоре разпределете парчетата пилешко, които също може да овкусите с малко сол и пипер.

В тавата долейте вода (ориз:вода - 1:3) леко разбъркайте и наместете отново пилешкото и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна (на около 200 градуса). Когато оризът абсорбира водата и пилешкото добие лек загар, ястието е готово.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
12.02.2016 17:24
Аз добавих и морков,но без чесън.
2
0
Наталиа Петрова
Вместо вода използвам пилешкия бульон, също така не слагам чесън.
2
1
Танка
Танка
13.09.2015 20:12
Обикновенно оризът става готов за 15-20 минути. Месото, макар и пилешко, дали ще бъде готово, когато оризът е абсорбирал водата.
24
4

Виж всички коментари или напиши такъв