Пиле по императорски

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле по императорски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Уникално приготвено пиле със зеленчуци по императорски китайски - създава определено апетит и настроение. Да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко гърди - 200 г
  • джинджифил - 1/2 корен
  • соев сос - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 брой суха
  • моркови - 2 броя
  • фъстъци - 50 г сурови или кашу
  • лук - 1 глава
  • зелени чушки - 1 брой
  • пилешки бульон - 100 мл
  • нишесте - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на кубчета и го поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи около 30 минути, за да се овкуси.

Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на парченца зеленчуци също да се изпържат.

След тях идва ред да запържите само пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте.

Овкусете със сол и китайска подправка вей цзин (1 с.л.).

Пилето по императорски се сервира горещо, поръсено със зелени подправки.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле по китайски или този вкусен ориз по китайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Рачев
Стефан Рачев
Ооо, това със сигурност ще бъде пробвано през почивните дни!!!
14.12.2015 20:20
юнси
юнси
кусно Е.
01.12.2014 15:39
Stefancho
Stefancho
пххф
01.12.2014 15:30
1
етери
етери
а какво мислите съдържа кубче пилешки /или друг/ бульон? Същият мононатриев глутамат! ;)
10.02.2014 16:45
2
еэе
еэе
нишестето да е царевично натурално
26.01.2014 17:34
1
1
Ники
Ники
кое му е императорското
20.12.2013 16:02
3
1
Борислава
Борислава
Не ми се намираше суха люта чушка и затова сложих щипка лют червен пипер. Пилето се получи вкусно.
Не използвах съмнителната подправка
19.08.2013 21:21
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Невена
Невена
Защо използвате вей цзин???? Не знаете ли какво представлява той? Разгледайте линка по-долу. Ако не обичате да кликате на случайни линкове просто напишете в "гугъл" мононатриев глутамат...

П.П.
не мога да "шерна" линк, тъй като съдържа символи на латиница..

Ресептата ми изглежда страхотно като изключим "вълшебната подправка"... Със сигурност ще я пробвам възможно най-скоро! :)

29.05.2013 10:41
1
Ники
Ники
За да не се чудете - вей цзин е натриев глутамат!
29.05.2013 00:24
Христо Маринов
Христо Маринов
стана разкошно и без вей цзин....
13.10.2012 21:16
1
пъншуи
пъншуи
вей цзин е натриев глутамат
07.08.2012 18:30
стейси
стейси
и без зин зин стана идеално !!!!
11.05.2012 14:18
Иван
Иван
Пилето е разкошно. Стана точно като на снимката. Рецептата я препоръчвам.
17.08.2011 11:19
2
kapapoc
kapapoc
Не, Дарина, няма да се получи.
Просто някой си губи времето да пише.
11.08.2011 23:43
стейси
стейси
Вей цзин от къде да намеря ?
03.07.2011 13:28
дарина
дарина
Дали ще се получи ?
24.03.2011 19:10
милена
милена
Добра идея.
24.09.2010 10:06
2