Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на кубчета и го поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи около 30 минути, за да се овкуси.
Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на парченца зеленчуци също да се изпържат.
След тях идва ред да запържите само пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте.
Овкусете със сол и китайска подправка вей цзин (1 с.л.).
Пилето по императорски се сервира горещо, поръсено със зелени подправки.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле по китайски или този вкусен ориз по китайски.
Коментари
Не използвах съмнителната подправка
П.П.
не мога да "шерна" линк, тъй като съдържа символи на латиница..
Ресептата ми изглежда страхотно като изключим "вълшебната подправка"... Със сигурност ще я пробвам възможно най-скоро! :)
Просто някой си губи времето да пише.