Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с мащерка по френски

Пилешко с мащерка по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешко с мащерка по френски1 / 2
04/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 щипки суха
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета и заедно с нарязаното на ситно месо се сваряват в подсолена вода до омекване.

Лукът и чушките се нарязват на ситно и се запържват в загрятия зехтин.

Добавят се червеният пипер, мащерката, черният пипер, солта и счуканият чесън и отцедените от водата картофи и месо.

Оставя се да се запържи 5 минути без разбъркване на среден огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: