Агнешко с подправки (Aachar gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко с подправки (Aachar gosht)1 / 2
10/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • кисело мляко - 250 г
  • кориандър - 1 ч.ч.
  • лук - 250 г
  • чесън - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1.5 ч.л. пресен
  • копър - 1.5 ч.л. семена
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • горчица - 3/4 ч.л. семена
  • сминдух - 3/4 ч.л. семена
  • люти чушки - 8 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • куркума - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете агнешкото в топла вода за 15 минути. Пасирайте киселото мляко с кориандъра. Пасирайте отделно лука, чесъна и джинджифила.

В хаванче счукайте семената копър, кимион, горчица и сминдух. Добавете чушките и ги отделете с половината подправки. Загрейте олиото, добавете чушките и ги запържете.

Прибавете пюрирания лук и гответе още 7-10 минути. Намалете огъня и прибавете останалите подправки, задушете за 1 минута, добавете киселото мляко, овкусете с куркума и сол.

Разбърквайте постоянно и кипнете. Добавете месото, разбъркайте, намалете огъня и задушете за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: