Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Филе от костур на тиган

Филе от костур на тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Филе от костур на тиган1 / 2
28/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Никога не отказваме вкусна рибка като тази"

Необходими Продукти

  • костур - 4 риби
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • масло - за пържене
  • за маринатата
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • сол - 2 щ.
  • чесън - 2 скилидки, смлени
  • лук - 1/2 глава, смляна
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпорете рибите откъм корема и ги почистете от карантията, както и от останалите ненужни част. Нарежете месото на парчета и го подсушете.

Мариновайте го половин час в сос, приготвен от лимонов и портокалов сок, чесън, лук, горчица, сол и червен пипер. След това отцедете рибата от марината и я оваляйте първо в царевично брашно, а после - в галета.

Изпържете рибните филета от двете страни до златисто. Извадете ги от маслото с решетъчна лъжица и ги разположете върху салфетка, за да се отдели излишната мазнина. Готовото ястие по желание сервирайте с млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: