Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен сом с гарнитура

Пържен сом с гарнитура

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Пържен сом с гарнитура1 / 3
12/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пърженият сом си е истинска класика - а ние сме едни заклети почитатели на класиката"

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. сом
  • брашно - 5 с.л.
  • зехтин - за пърженето
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сол
  • за гарнитурата
  • домати - 2 бр.
  • каперси - 2 с.л. от консерва
  • магданоз - 1 стрък
  • червен лук - 1/2 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Нарежете я на порции я натъркайте с подправките от всички страни. Оставете я настрани, за да има време да усвои ароматите.

Оваляйте я в брашно и изтупайте, за да падне излишният материал. Пържете от всички страни в сгорещено масло до златисто. Изпържената риба наредете върху домакинска хартия и оставете да се освободи от излишната мазнина.

През това време пригответе гарнитурата. Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета. Почистете лука и също го нарежете. Прибавете към доматите, като също така сложите и каперсите.

Поръсете с листенца магданоз и посолете. Разбъркайте и сервирайте по малко от гарнитурата към изпържената риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: